Informatie voor de Oppas

Wat bieden wij     Wat vragen we van jou    Algemene Voorwaarden
Screening     VOG     EHBO    Betaling

 

Aan het studeren, werk aan het zoeken of gewoon op zoek naar leuk werk om iets extra’s mee te verdienen? Maar het liefst met datgene wat je het leukst vind: kinderen?

En op een professionele manier met oog voor kwaliteit?

Oppascentrale Limburg biedt je een vrijblijvende, veilige en persoonlijke manier om dit te realiseren in oppas aan huis!

Wat bied Oppascentrale Limburg?

Vaste oppas adressen:
Je weet waar je heen gaat en wat er van je gevraagd wordt.

Je kan hierin ook je eigen wensen aangeven. Oppascentrale Limburg matcht je aan gezinnen die op zoek zijn naar een oppas zoals jij…

Wat vragen we van jou?

 • Je bent minimaal 14 jaar.
 • Als je 18 jaar of ouder bent, ben je in het bezit van een VOG (Verklaring omtrent Gedrag). Dit kun je bij de gemeente aanvragen of digitaal via Oppascentrale Limburg.
 • Je bent in het bezit van een EHBO diploma of bereid dit te behalen.
 • Je bent bereid een de algemene voorwaarden te accepteren en je hier aan te houden
 • Je hebt ervaring in het oppassen op of werken met kinderen. Dit kan oppas ervaring zijn, stages, werkervaring in de kinderopvang of op bijvoorbeeld een peuterspeelzaal of BSO.
  Of ben je gastouder geweest en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
 • We verwachten dat je de kinderen waar je oppast een gezellige, fijne en veilige tijd bezorgt. En dat je dit op een pedagogische en verantwoorde manier doet.
 • We verwachten van je dat je afspraken na komt. Ouders vertrouwen het belangrijkste wat ze hebben toe aan jou. Wij verwachten dat je daar op een professionele en respectvolle manier mee om gaat.
 • We verwachten een open en eerlijke communicatie. Zijn er dingen waar je mee zit? Loopt het niet goed bij een gezin, kom je punten tegen die je moeilijk vind? Wij staan altijd voor je klaar je vragen te beantwoorden of samen (met de ouders) te zoeken naar een oplossing.
 • Ben je jonger dan 18 dan vragen we schriftelijke toestemming van je ouder(s) om je in te schrijven als oppas bij Oppascentrale Limburg.

Algemene voorwaarden

Je bent bereid de algemene voorwaarden te accepteren, zodat je precies op de hoogte bent van jouw rechten en plichten.

De uren die je oppast bepaal je zelf. Jij geeft aan wanneer je wilt oppassen, wij plaatsen je bij gezinnen die oppas zoeken voor die tijden. We proberen je zoveel mogelijk bij dezelfde gezinnen te plaatsen.

Screening

Voordat je bij ons word ingeschreven als oppas, vind er een kennismakingsgesprek plaats, middels een vragenlijst stemmen we je wensen af, testen we je flexibiliteit en vind er een referentiecheck en een socialmedia check plaats.

Verklaring van Goed Gedrag [VOG]

Bij Oppascentrale Limburg willen we het liefste dat je in het bezit bent van een verklaring van goed gedrag. Deze geeft aan dat iemand niet bekend is bij Justitie als een risico in de omgang met kinderen. Je kunt deze via Oppascentrale Limburg digitaal aanvragen of bij jouw gemeente.

EHBO diploma:

Bij Oppascentrale Limburg vinden we het fijn dat je in het bezit van een EHBO diploma bent. Voor jezelf en de ouders geeft dit zekerheid dat je weet hoe in je elke situatie moet reageren en handelen. En dat is een fijn idee!

Betaling:

Wij hanteren richtlijnen voor het oppas basis uurtarief. Namelijk tussen de € 3,00 en € 5,00 per uur. Als je een pedagogische opleiding hebt afgerond en je bent ouder dan 18 kan je uiteraard meer vragen.
Het uurtarief, de wijze van betaling: die regel je allemaal zelf met de ouders,Dit bedrag is helemaal voor jou! Wij rekenen alleen de bemiddelingskosten voor het maken van de oppasafspraken met de ouder(s).